top of page

Sat, Jul 25

|

Seven Rila Lakes

7-те Рилски езера и хижа Иван Вазов

Цена: 160 лв. Продължителност: 2 дни Дестинация: Рила

Registration is Closed
See other events
7-те Рилски езера и хижа Иван Вазов

Час и място на тръгване

Jul 25, 2020, 6:30 AM – Jul 26, 2020, 8:30 PM

Seven Rila Lakes, Seven Rila Lakes, 2650, Bulgaria

Програма:

7-те Рилски езера и хижа Иван Вазов

Дата: 25.07.2020 - 26.07.2020

Един уикенд в Рила планина, заобиколени от прочутите ѝ 7 кристални езера, за чистотата на които се носят легенди. Ще ги видим всички подредени в един кадър, идентичен с изящните туристически картички, но и ще отделим достатъчно време да се докоснем до всяко едно от 7-те Рилски езера. В допълнение, програмата ни ще бъде обогатена с красиви гори, най-високият водопад в Рила - Скакавица, върхове с панорамни гледки, сред които Отовишки, но и от неповторимият чар на няколко български хижи. И до тук изброихме само радостите за окото, а представете си аромата на бор, вкусът на домашен чай от шишарки, шумоленето на бистрите потоци и зелените листа и най-вече пречистващият ефект и тонизацията за цялото ви тяло. Добре дошли в Рила!

Програма:

Ден 1

07:00 часа - Събираме се на паркинга до метростанция "Стадион Васил Левски" и поемаме в посока Сапарева Баня. Бусчето ще ни отведе в непосредствена близост до хижа Пионерска, която ще бъде нашата стартова точка за деня. От нея ще се отправим към хижа Скакавица, не далеч от която се намира и едноименният водопад - Скакавица. Със своите 70 метра височина, той е най-високият водопад в Рила и също както хижата той попада в списъка ни за деня. Веднъж насладили се на бурно спускащите се води, падащи от почти отвесни скали ще се отправим към езеро Бъбрека, а след него и езеро Окото в посока Отовишки връх (2696 м. н. в.). Минаването ни през тези две езера в днешният ден ще бъде транзитно, тъй като за тях и останалите от формацията на 7-те е предвидена цялата неделя, а съботният гвоздей на програмата е именно Отовишки връх. От него се открива поразителна 360° панорама с изобилие от върхове, близки и далечни планини и езера. Върха е близо до хижа Иван Вазов, в която ще пренощуваме. 

Ден 2

След като сме станали рано и закусили добре, единсвеното от което ще се нуждаем в неделната утрин са гледки. А какво по-добро от 7 планински езера в редица? Точно натам се запътваме, набирайки височина към вече посетеният Отовишки връх, даващ ни началото на билната част, по която ще вървим в посока Раздела. В средата на билото е и голямата пауза! Не, не почивка, а спиращата дъха гледка към неповторимите 7 рилски перли като наниз в безкрайният планински хоризонт. От Раздела, нашето спускане ще премине през всяко едно от 7-те езера, започвайки със Сълзата и продължавайки към Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното и Долното езеро. А от последното езеро се насочваме към хижа Пионерска където ще завършим маршрута си. От хижата групата ще бъде транспортирана до София на сборният съботен пункт - паркинга до метростанция "Стадион Васил Левски". И това ще бъде времето да си кажем "До скоро!"

Водачи:  

Ниво на трудност:

 • средна трудност терен
 • динамичен и натоварващ маршрут

Цена: 160 лв.  

Цената включва:

 • Организационна такса
 • Водачески услуги
 • Нощувка в хижа Иван Вазов
 • Планинска застраховка
 • Транспорт от София и обратно

Цената не включва:

 • Храна и напитки по време на програмата

Записване:

Може да се запишете чрез:

 • бутона "Записване" 
 • да ни пратите e-mail на go.go.adventures.bg@gmail.com
 • да позвъните на телефон +359 899 00 96 64.

Необходимо е да преведете сумата от 160 лв. на сметка:

Гоу Гоу Адвентчърс Трипс ООД

ЕИК: BG205607337

BG12RZBB91551010423927

RZBBGSF

РАЙФАИЗЕН БАНК

Необходима екипировка:

Удобни обувки с грайфер, покриващи глезена

Раница

Панталон за планински преходи

Чорапи - няколко чифт

Тениски за преобличане

Топла връхна дреха

Ветро и хидро - изолиращо яке

Дъждобран

Шапка / бъф

Ръкавици

Слънчеви очила

Слънцезащитен крем

Челник или фенерче

Бутилка с вода

Храна за по време на прехода (сандвичи, вафли, протеинови барчета, шоколад, ядки)

Щеки 

*Go-Go-Adventures запазва правото си да променя програмите с цел Вашата безопасност.     

Сподели програмата

bottom of page